Egy jó coach segít az önismereted fejlesztésében és rámutat arra, hogy kivé válhatsz.

info@buzasdora.hu

Mikor forduljunk coach-hoz?

Ez a kérdés manapság sokakban felmerül… A mai rohanó világban, sokszor nincs idő feldolgozni a minket érő ingereket, problémákat, történéseket. A feldolgozatlanság pedig elakadáshoz vezethet, ami kihathat a mindennapi életünkre. De vajon mikor és milyen területekkel érdemes egy coach-hoz fordulni?


A terápia és a pszichológia ágazatai úgy általában a múltban megrekedt, a múltból eredő problémákkal foglalkozik, ami kihat a jelen állapotra, és a jelenben okoz elakadást. Olyan jelenbeli megrekedéseken dolgozik, amik nem megoldhatóak a múltbeli történések vizsgálata, feldolgoztatása nélkül.


Egy coach abban tud a segítségedre lenni, hogy önerőből eljuss egy kívánt állapotba, a jelen helyzetből a saját motiváltságod és a benned rejlő erőforrások által megoldd a fennálló problémát, vagy elérd a célt, amit kitűztél magad elé.

A coaching által megszerezhető mélyebb önismeret által láthatod, hogy mik azok a tulajdonságaid, amik téged eddig is előre vittek az életben, esetleg kihúztak a gödörből, amikor mélyre kerültél. Rálátást nyerhetsz arra, hogy mik azok a területek, amiken ha dolgozol, sokkal könnyebben elérheted
a célod, feloldhatod azt a helyzetet, amibe úgy érzed, beleragadtál.

Mire számíts, ha felkeresel egy coach-ot?


A coaching folyamatnak megvan természetesen a módszertana, megvannak az egyes kötelező elemei, de nincs egy általános, kötelező érvényű kérdéssor, menetrend, ami mentén haladni kell.

Az alkalmazott módszertől függően akár 1 alkalom is elegendő lehet egy kérdés feltárására, de a gyakorlat azt mutatja, hogy általánosságban 4-6 alkalmat szokott magában foglalni egy coaching folyamat. Annak érdekében, hogy az önismereti út sikeres legyen, elengedhetetlen, hogy kialakuljon a coach és a cochee között egy bizalmi légkör. A cocheenak biztonságban kell éreznie „titkait”, és tudnia kell megnyílni. Látni kell a pontos célokat, amiket el kíván érni.


Mi történik, ha nem működik a kémia?! Akkor tudni kell elköszönni. És mind a két félnek joga van kimondani, ha nem tudnak egymással dolgozni. Ez esetben sincs veszve az ügy, szívesen ajánlok más coachot!


Ami a jelenlétet illeti, a Covidnak köszönhetően a coaching is áttevődött az online térbe, ahol azt tapasztalom, hogy ugyanolyan hatékony és eredményes tud lenni, mint egy személyes találkozó. Ennek ellenére a személyes találkozók híve vagyok, amennyiben ez megoldható.

Ha szeretnéd jobban megismerni a saját működésed, úgy érzed, az önbizalmad, önismereted fejlesztésre szorul, a kommunikációd csiszolásán dolgoznál, vagy csak van egy munkahelyi problémád, ami akadályoz a munkavégzésben, keress meg bátran, és együtt megkeressük a megoldást.

Értesülj a legfrissebb bejegyzésekről

Get updates and learn from the best

Kapcsolódó bejegyzéseim

Employer Branding
Business coaching

Az Employer Branding -ről

A coaching és az employer brandig kapcsolata A mai erősen fluktuáló gazdasági környezet rákényszeríti a munkáltatókat, hogy többet és máshogyan foglalkozzanak a munkavállalók lelkével és

Life coaching

A coachnak sem süt mindig a nap

Egy őszinte cikk önazonosságról és az önfejlesztés fontosságáról, avagy a coach sincs mindig jól…

Jelentkezz ingyenes konzultációra

Felmérjük a helyzetet és az igényeidet, amely alapján elindulhatunk a közös úton