Egy jó coach segít az önismereted fejlesztésében és rámutat arra, hogy kivé válhatsz.

info@buzasdora.hu

Hogyan találd meg az elveszett motivációdat?

Az év vége és adventi időszak sokaknak a lecsendesedést, a nyugalmat, a békét és a megpihenést jelenti. Másoknak viszont ekkor kezdődik az év végi pörgés, az utolsó projektek lezárása, a jövő év megtervezése, a családi programok összeegyeztetése, megszervezése, az ajándékok utáni heroikus hajsza, ami nehéz lehet, ha út közben elveszíted a lelkesedésed és a motivációd.


Minden tárgy mozgatásához energia szükséges. Így saját magad, a lelked és a pszichéd megmozdításához is kell energia, ami ha véges, lássuk be, sok mindennek lehet a gátja…

A motiváció visszaszerzésén egy pár alkalmas coaching folyamatban gyorsan és eredményesen lehet dolgozni, de mutatok nektek pár gyors gyakorlatot, amivel kiránthatod magad az év végi rezignáltságból.

1. Legyen a hétvége a pihenésé!

A motiváció elvesztése mögött sokszor- pláne az év végi időszakban- a fáradtság áll. Szánj egy napot a hétvégén magadra, és pihenj! Hidd el, a házimunka nem szalad el, a projektek nem zárják le magukat, míg Te egy forró teával a kezedben ülsz a melegben és pihensz. Olvass egy könyvet, vagy pár cikket, esetleg nézz meg egy jó filmet, a lényeg, hogy érezd, ahogy visszatér beléd az élet.

2. Keresd a változatosságot!

A megszokás, a rutin, a rohanás sokszor az érdektelenséghez vezet… Ha nehezen állsz neki egy feladatnak, próbáld meg máshol elvégezni azt. Ha erre nincs lehetőség, akkor keress egy új hobbit, ami visszatölti az energiaraktáraidat, és ez majd segít újra lendületbe jönni. Hisz tudod, a változatosság gyönyörködtet.

3. Keresd a pozitivat a napjaidban!

Minden este szánj rá pár percet, és gondold végig, hogy mi volt aznap szuper. Sorolj fel 3 dolgot, amit jól csináltál, amit élveztél a napban. Nem kell nagy dolgokra gondolni, ha például szereted a kávét, akkor gondolj arra, milyen finom volt a kávé, amit reggel a munkába menet szürcsölgettél.

4. Tedd meg az első lépést!

A home office helyett inkább főzni lenne kedved? Vagy a takarítás helyett inkább olvasnál? Tedd meg az első apró lépést! Ha elkezded, úgysem hagyod abba! Tűzz ki egy időtartamot, amíg azzal foglalkozol, amit muszáj. Például tűzd ki, hogy 10 percre leülsz a gép elé, hidd el, mire feleszmélsz, már órák óta végzed a feladataidat.

5. Tervezz, célozz, pipálj!

Ha a sok teendő tornyosul a fejed felett, és úgy érzed, előbb vagy utóbb rád dől a kupac, írj egy listát. Tervezd meg, hogy mikkel fogsz aznap foglalkozni. Fontos, hogy ne tervezd túl a napodat, mert akkor nem lesz sikerélményed. Vedd sorra a teendőket, kezd a legsürgősebbel, és haladj sorban.

Ha valamivel elkészültél, pipáld ki, jó érzéssel fog eltölteni, hogy egy dologgal kevesebb. De vigyázz, a céljaid legyenek reálisak, amik megdolgoztatnak, de mégis elérhetőek.

Az edzést ne a maratonnal indítsd, kezd el a bemelegítéssel!

Értesülj a legfrissebb bejegyzésekről

Get updates and learn from the best

Kapcsolódó bejegyzéseim

Employer Branding
Business coaching

Az Employer Branding -ről

A coaching és az employer brandig kapcsolata A mai erősen fluktuáló gazdasági környezet rákényszeríti a munkáltatókat, hogy többet és máshogyan foglalkozzanak a munkavállalók lelkével és

Life coaching

A coachnak sem süt mindig a nap

Egy őszinte cikk önazonosságról és az önfejlesztés fontosságáról, avagy a coach sincs mindig jól…

Jelentkezz ingyenes konzultációra

Felmérjük a helyzetet és az igényeidet, amely alapján elindulhatunk a közös úton